Låna pengar utan säkerhet

Om att låna pengar utan säkerhet

Det finns olika sätt att låna pengar, privatlån, bolån, snabblån eller att använda ett kreditkort. Här listar vi privatlån, dvs  lån som du kan ta utan säkerhet och spendera på vad du vill till exempel om din bil gått sönder, du behöver köpa nya möbler, åka på semester eller använda till någon annan oförutsedd kostnad.

Ibland kallas också privatlån för banklån och blancolån. När du lånar pengar utan säkerhet av någon av ovan långivare kan du låna från 5000 kr upp till 350 000 kr utan säkerhet och ibland mer.

Krav för att låna pengar utan säkerhet

För att få låna pengar utan säkerhet krävs vanligtvis att du har en fast inkomst och inte har några betalningsanmärkningar. Det finns vissa långivare som beviljar lån trots betalningsanmärkningar men då rör det sig oftast om snabblån men hög ränta.

Ett annat sätt att låna pengar för dig som har betalningsanmärkningar är att sätta någonting i säkerhet. Om du till exempel lånar pengar för att köpa en ny bil så kan du använda bilen som säkerhet för lånet. Kraven för att få ett lån beviljat är väldigt olika för de olika långivarna.

Ansöka om lån utan säkerhet på nätet

Idag kan man ansöka om lån utan säkerhet både snabbt och enkelt genom att fylla i en ansökan online. Detta ger dig möjligheten att redan efter några sekunder att få besked om din låneansökan har gått igenom och pengarna kan vara på ditt konto redan dagen efter.

Tidigare krävdes det att man gick in på en bank och fyllde i en låneansökan och det kunde dröja en vecka att få svar på om låneansökan blev beviljad eller inte och därefter tog det ytterligare några dagar innan pengarna kom in på kontot.