Lånevillkor – SMSlån

Villkor för SMSlån

En sak som är viktig att veta när man ska ta SMSlån är de lånevillkor som gäller. Tryggheten att ha full koll på detta och vad som krävs av dig. Denna information ska man alltid skaffa sig innan man tar SMSlån.

Nedan följer några viktiga punkter och en mindre sammanfattning på de du borde veta. De mer exakta villkoren som du vill veta ska du ta med respektive bank.

SMS lån och villkor:

Pris

– Priset på vad det kostar att ta ett SMSlån är ju en väsentlig del att veta och avgifterna brukar ligga på mellan 250 – 500 kr beroende på hur stort lån du tar.

Återbetalning

– Tar man ett SMSlån är det viktigt att veta när det ska vara betalat och oftast ligger denna tid på 30 dagar, men vissa banker erbjuder längre tid att betala tillbaka sitt lån.

Dröjsmålsränta och påminnelseavgift

– Påminnelseavgiften brukar vara minst 50 kr och risken är även stor att du åker på en dröjsmålsränta om du inte betalar tillbaka i tid.

Ångerrätt

– Enligt distans och hemförsäljningslagen (2005:59) ångerrätt avseende det ingångna låneavtalet har du rätt att avbryta avtalet, men det är bra om du läser vad respektive bank har för regler kring detta.

Förtidsinlösen

– Självklart kan du även betala ditt SMSlån i förtid. Här gäller det också att kontrollera vad som gäller för den bank du tar ditt ett SMSlån hos.

Vad händer om man inte betalar tillbaka ett SMSlån i tid?

De som redan lever på marginalen. Folk med sjukbidrag, arbetslösa som har A-kassa, föräldralediga. Personer som har en lägre inkomst än vad vanliga löntagare och arbetare har. För den gruppen gäller det att att ta reda på vilka skulder man ska prioritera och betala innan man tar något SMSlån även att summorna är små.

Faktorer som går först

Hyran, försäkringarna, elen, a-kasseavgiften, avgiften till barnomsorgen. Räkningar som kommer först och som det måste finnas betalningsutrymme för varje månad.

Nya onödiga utgifter som Smslån utan ordnat ekonomi gör att allt fler hamnar i skuldfällan och ta nya SMSlån för att betala gamla är att stoppa huvudet i sanden och de ska man egentligen aldrig har funderingar om att göra, men vad värre är att många ändå gör det.

Påminnelseavgift SMSlån

Om du ändå inte kommer kunna betala tillbaka ett SMSlån i tid då sker det en upptrappning i tre steg. Först får du en påminnelse av aktuell lånegivare eller från ett inkassoföretag som lånegivaren har anlitat. Där tillkommer den första avgiften, en påminnelseavgift.

Inkassoavgift smslån

Om du sedan inte betalar detta inkassokrav kommer lånegivaren att vända sig till kronofogden som i sin tur utfärdar ett nytt betalningsförläggande och här tillkommer ytterligare en avgift och vissa drabbas även av så kallad dröjsmålsränta.

Betalningsanmärkning smslån

Skulle även denna skuld bli liggande får du en betalningsanmärkning som ligger i kronofogdens register upp till tre år och det innebär att du kommer få svårt att ansöka om kreditkort, det gör det också svårare att söka andra typer av lån plus att dina försäkringspremier blir dyrare.

Kronofogden smslån

Punkter som bara förvärrar en redan svår situation och i värsta fall tvingas du till en utmätning där representanter från kronofogden kommer hem och beslagtar delar av din fasta egendom som motsvarar de värde din skuld ligger på.

Ett tvångsingrepp som ingen vill uppleva. Därför kan det vara värt att tänka på en del innan du ansöker om Smslån för tar du ett lån som du inte klarar av att betala kan det påverka ditt liv negativt under en lång tid av år framöver och denna negativa spiral är svårare att sig ur än många tror.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *