Vilket inkassobolag är bäst?

En vanlig fråga jag får från företag som säljer varor och tjänster till andra företag (dvs business-2-business) är hur man får betalt för en faktura som kunden (företaget) vägrar att betala för, eller i värsta fall går i konkurs.

Detta är ju givetvis mardrömmen för företag som säljer sina varor och tjänster mot faktura. Får du inte betalt för dina varor och tjänster kan det ju vara katastrof för ditt eget bolag.

Det första steget ifall din kund vägrar betala, inte kan betala eller bestrider din faktura, är att anlita ett inkassoföretag som hjälper er genom hela processen, vilket annars kan bli dyrt och tidskrävande.

Frågan är vilket inkassoföretag ska man anlita?

Inkassoföretag som exempelvis Aros Kapital är specialiserade på business-2-business fordringar, dvs när både säljaren och köparen är företag. Intrum Justitia är större inom privatfordringar, där dina kunder är privatpersoner.

Det finns som sagt många inkassoföretag där ute, och det bästa av allt är att anlita en finansförmedlare som exempelvis Finanson.se kostnadsfritt.

Edit: Finanson.se finns inte mer

Finanson.se är helt enkelt en mötesplats för företag som är i behov av olika finansiella tjänster (bland annat inkasso), och matchas med finansbolag som erbjuder de lösningarna du behöver, till bästa priser och villkor.

Det enda du behöver göra är att fylla i behovsformuläret som tar cirka 30 sekunder, och klicka på skicka. Var tydlig med ditt behov, och beskriv utförligt vilken typ av kunder du har, hur många fakturor du behöver inkassohjälp med, så vidarebefordrar Finanson.se ditt behov till alla de inkassobolag som ingår i deras nätverk.

Inom 24 timmar återkommer Finanson.se med konkreta förslag på inkassoföretag som kan tänka sig hjälpa dig, och du väljer själv vilket inkassoföretag du vill samarbeta med. Tjänsten kostar inget, och vi rekommenderar verkligen tjänsten.

Edit: Finanson.se finns inte mer. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *